Medio maart heeft Dirko van Essen (eigenaar van EE Accommodations), in samenspraak met de familie Nobel (eigenaar van de betreffende locatie)  contact gezocht met de Gemeente Alphen aan den Rijn. De reden was om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in onze locatie in Alphen aan den Rijn.

Vanaf dat moment ging het snel:

Maandag 14 maart is men vanuit de eigenaar en EE Accommodations samen met de Gemeente gaan kijken of de locatie voldeed aan alle eisen.

  • Dinsdag 15 maart ontving EE Accommodations de officiële “GO” om de locatie klaar te maken voor 85 Oekraïense vluchtelingen.
  • Maandag 21 maart zijn de eerste 63 Oekraïense vluchtelingen aangekomen op de locatie en de verwachting is dat dit weekend de gehele locatie vol zit.

Vanuit alle afdelingen binnen EE Accommodations is er met man/vrouw en macht gewerkt om de locatie helemaal tip top in orde te krijgen. Voor een aantal EE collega’s was de sportschool niet meer nodig. De bedden, kasten, stoelen en wasmachines werden namelijk via de trap op de juiste plek gezet.

Er zijn prachtige initiatieven ontstaan om de mensen niet alleen van onderdak te voorzien maar ook een beetje thuis te laten voelen. Er zijn namelijk veel spullen ingezameld door onze medewerkers om de locatie wat meer aan te kleden. Hierbij kun je denken aan  speelgoed, puzzels, spelletjes, kleding, schoenen, handdoeken, artikelen voor persoonlijke verzorging en veel meer.  Onze slogan is niet voor niks : “You’re Home”.

Afgelopen maandag is de burgemeester van Alphen aan den Rijn, Mw. J.W.E. Spier, langs geweest om de mensen te verwelkomen en een hart onder de riem te steken. Zij had een grote taart mee omdat er ook de 1e Oekraïense verjaardag is gevierd. Pavlo is afgelopen dinsdag namelijk 16 jaar geworden.

Onze dank gaat uit naar alle betrokken partijen die hebben meegeholpen dit project in rap tempo “geregeld te krijgen” :

  • Hoogvliet Baronie in Alphen ad Rijn heeft voor elk appartement een boodschappenstartpakket samengesteld en gedoneerd.
  • Oaza Supermarkt Polski Sklep heeft op de dag van aankomst een complete lunch (geheel gratis!) ter beschikking gesteld voor alle vluchtelingen. Heerlijk belegde broodjes en voldoende te drinken voor alle “gasten”.
  • Polski Market Moerdijk voor het verzorgen van een heerlijke warme maaltijd op diezelfde maandag.
  • Lider Job voor de schoonmaak en het assisteren bij de ontvangst en incheck van de vluchtelingen.
  • Bouwbedrijf Nobel voor het plaatsen van de tussenwanden en het doen van de extra klussen.

 

Wij zijn blij dat we samen met onze partners-, in deze voor de Oekraïners zeer moeilijke en onzekere tijd-, ons kleine steentje mochten bijdragen.

Een kleine impressie van de afgelopen week:

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wilt u meer weten over ons aanbod of over onze services? Vul hieronder het contactformulier in.
Even bellen mag ook altijd, onze contactgegevens vind u op onze contactpagina.

Op de hoogte blijven van ons aanbod?